LES ARTICLES OPS

Orthokinesie praktijk in Deinze: posturologie, podologie, osteopathie, orthopedische inlegzolen, houdingsonderzoek

Orthokinesie praktijk in Deinze: posturologie, podologie, osteopathie, orthopedische inlegzolen, houdingsonderzoek
Ontdek de OPS Clinic "Orthopedie-Houding-Sport" DEINZE.

OPS CLINIC DEINZE
Dirk THIERIE
Kapellestraat 109/1
9800 Deinze
Tel. : +32 93 80 08 74 / +32 475 32 02 77
 
Dirk THIERIE
 
ORTHOKINESIE SPECIALISTEN
Analyse l Advies l Ondersteuning
OPS Clinic, een netwerk van meer dan 100 specialisten tot uw dienst in België, Zwitserland, Frankrijk…
Bezoek onze site om de dichtstbijzijnde kliniek te vinden.
 

WAT IS EEN OPS-ANALYSE?
 
De OPS-analyse is een Zwitserse analysemethode die helpt bij het vinden van de oorzaken van lichaamsonevenwichtigheden in houding en beweging. Deze analyse wordt uitgevoerd door een gecertificeerde orthokinesist.


DE OPS POSTURALE ANALYSE IN 6 STAPPEN IN DEINZE
 
De OPS clinic is een kliniek gespecialiseerd in de analyse van houding, gang en sport.
 
1. Houdingsanalyse
Statische, driedimensionale studie van lichaamshouding.2. Rug analyse
Statische en dynamische studie van de rug om de deformaties en de geblokkeerde wervelniveaus in laesie te kennen.3. Voetonderzoek
Statische en dynamische studie van de voeten om hun spier- en gewrichtsfuncties te definiëren.4. Bewegingsanalyse
Globale studie van de houding in beweging om het functioneren van het lichaam bij inspanning te corrigeren en te optimaliseren.5. Kaak- en ooganalyse
Functioneel onderzoek van de kaken en ogen om de hoofdhouding te optimaliseren.6. Evaluatie
Onze therapeutische eenheid werkt samen om de beste behandeling te bieden. Onze patiënten profiteren van de professionele ervaring van ons OPS-team, dat bestaat uit orthopedisten, podologen, fysiotherapeuten, osteopaten, tandartsen, posturologen en orthokinesisten.

OPS-THERAPIEN EN BEHANDELINGEN
 
- Plantaire activatoren
Plantaire activatoren zijn actieve orthopedische inlegzolen die alle spierketens stimuleren. De actieve zolen absorberen schokken en herstellen de energie die wordt opgeslagen wanneer de voet van de grond komt. Ze hebben ook de bijzonderheid dat ze kunnen worden aangepast aan de evolutie van pathologieën. Ze zijn vooral interessant voor het tegengaan van pijn in de voeten, knieën, heupen en rug.

- Orale activatoren
Orale activatoren zijn actieve tandheelkundige goten die spieren dwingen terug te keren naar hun primaire functies door als een actieve veer te werken. Ze zijn met name interessant tegen snurken, bruxisme (knarsen/knarsen), slaapapneu, hoofdpijn en nekpijn.


- Oculaire activatoren
Orthoptische revalidatie met een active eye board is een effectieve behandeling die de spiercoördinatie en oogproprioceptie versterkt. Ze zijn vooral interessant voor het tegengaan van hoofdpijn en nekpijn.


- Orthokinetische manuele therapie
Deze manipulatie is een revolutionaire methode van revalidatie, in staande positie, in beweging en in volle spanning, die de weke delen opnieuw aanpast om mobiliteitsverlies (blokkades) te herstellen.

- Houdingsrevalidatie met verstelbare banden.
In het geval van disfunctie van de spier-, fasciale en proprioceptieve balansen van de patiënt, kan de therapeut ervoor kiezen om houdingsrevalidatie uit te voeren met behulp van elastische banden die verstelbaar en aanpasbaar zijn van hoofd tot voet.


PREVENTIE - PIJN - SPORT


PREVENTIE
Vanaf de leeftijd van 4 jaar is het raadzaam om jaarlijks een volledig houdingsonderzoek uit te voeren om gewrichtsmisvormingen zo vroeg mogelijk op te sporen (scoliose, platvoeten, enz.). Tijdens de adolescentie raden we zelfs een controle om de 6 maanden aan. Wacht niet op het begin van pijnlijke manifestaties om te beslissen om een ​​OPS-onderzoek uit te voeren.
 
PIJN
Patiënten met aanhoudende, acute of chronische pijn worden vaak symptomatisch behandeld. Omgekeerd is het doel van de OPS Kliniek het achterhalen van de oorzaak van de pijn. Dankzij een diepgaande OPS-houdingsanalyse krijgt de therapeut nauwkeurige informatie over de fysieke toestand van de patiënt.
 
SPORT
Om resultaten en snelle vooruitgang te boeken tijdens lichamelijke activiteit, moeten de omstandigheden waarin het lichaam zich bevindt optimaal zijn. Naast spieren bepalen lichaamshouding en beweging hoeveel kracht het lichaam kan leveren.
 
 

Dirk THIERIE
Oprichter van de OPS Clinic in Deinze
 
Orthokinesie is een dynamische orthopedische posturologie die bestaat uit het bestuderen van de biomechanische en neurofysiologische mechanismen die de houding en stabiliteit van een mens zowel statisch als tijdens beweging regelen. Wanneer u beweegt, coördineren verschillende houdingssystemen tegelijkertijd. Deze omvatten de voeten, ogen, het binnenoor, de kaak en het neuromusculaire systeem. De rol van de orthokinesist (orthodynamisch posturoloog) is om te zorgen voor de juiste balans van uw houding, zowel in rust als in dynamiek.
 
Uw orthokinesist (orthodynamische posturoloog) in DEINZE voert verschillende tests uit om de oorzaak van uw probleem beter te begrijpen. Heb je evenwichtsproblemen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Dirk THIERIE. Hetzelfde geldt voor rugpijn, nekpijn, torticollis of ischias, coxalgie (heuppijn) en gonalgie (kniepijn). Het gebruik van haar diensten wordt sterk aanbevolen.
Daarnaast behoren recidiverende verstuikingen en tendinitis, evenals chronische vermoeidheid tot het gebied van orthokinese (orthodynamische posturologie). 


Een statische en dynamische houdingsbeoordeling in DEINZE!
 
Dirk THIERIE zal de segmenten van uw lichaam en de uitlijning van uw wervels onderzoeken om uw problemen het beste te kunnen behandelen. Tot slot, als u last heeft van hoofdpijn of duizeligheid, kan het ook voor u van groot nut hei.

Het orthokinesisch onderzoek, ook wel OPS houdingsonderzoek genoemd, kan bij DEINZE zowel preventief (pijnloos) als acuut (acute pijn) en chronisch (chronische pijn die zeer vaak niet geneest ondanks talrijke osteopathische, fysiotherapie en medische behandelingen) aangeboden worden. Het OPS-houdingsonderzoek werpt licht op de oorzaken van een verontrustende functionele desorganisatie van het menselijk lichaam. Dankzij de 3D OPS Clinic-software is het mogelijk om te detecteren wat het oog van een medisch expert niet kan zien.
 
Het OPS-houdingsonderzoek bestaat uit statische en dynamische analyses van houding, voeten, rug, kaken en ogen.


Een therapeutische eenheid, bestaande uit fysiotherapeuten/fysiotherapeuten, osteopaten, podologen, orthopedisten en tandartsen, analyseert elke beoordeling om de beste houdingsbehandelingen aan te bieden: plantaire activatoren, orale activatoren, oculaire activatoren, houdingsactivators, orthokinesische manipulaties, Ortho-Dynamic Postural Fysio (KINEPOD)...Heb je vaardigheden nodig in Posturologie-Podotherapie in DEINZE?
 
Dirk THIERIE is een orthokinesist, orthopedisch posturoloog, werkzaam in DEINZE. Hij staat tot uw beschikking voor alle problemen met betrekking tot uw voeten en uw houding. Haar kennis van osteopathie, fysiotherapie, orthopedie en podologie, en haar ervaring in de topsport stellen haar in staat u de beste therapeutische oplossingen aan te bieden. Hiervoor gebruikt hij OPS-Clinic medische beeldvorming om een ​​effectieve analyse uit te voeren van de rug, voeten, houding, etc.
Tijdens uw eerste consult verzamelt uw orthokinesist, orthopedisch posturoloog, alle informatie over u. Hij vraagt ​​u naar uw problemen en hun impact op uw dagelijks leven.
Hij stelt een OPS-houdingsbeoordeling op, een algemeen onderzoek van uw houding, uw rug, uw voeten, uw ogen, uw kaken, uw gewrichten, uw dynamische spiercoördinatie om uw anomalieën op te sporen. Hij zal u dan zeker adviseren over de maatregelen die u moet nemen om dit te verhelpen.

Dit consult duurt gemiddeld een uur. Indien nodig kan hij u adviseren over diverse houdingsbehandelingen zoals het maken van orthopedische inlegzolen op maat, orthokinetische of osteopathische manipulatie, houdingsoefeningen. hij kan u ook voor de rest van uw behandeling doorverwijzen naar gekwalificeerde professionals. Als gediplomeerd orthokinesist zorgt Dirk THIERIE voor een strikte opvolging.
Indien het wenselijk is om inlegzolen op maat te maken, zorgen OPS laboratoria voor de vervaardiging van orthopedische inlegzolen door erkende orthesen. De orthopedische inlegzolen worden ontworpen volgens de OPS houdingsbeoordeling - statisch en dynamisch - uitgevoerd, uw gewicht, uw activiteit en uw vervormingen en uw 3D-gescande voetafdrukken.


Waarom en wanneer consulteren in "orthokinetische" podologie-orthopedie?
 
De orthokinesist is een posturoloog-orthopedist-podoloog die pathologieën behandelt die onder andere voort kunnen komen uit een disfunctie van de voet. Zijn kennis stelt hem in staat om de oorsprong van uw problemen te identificeren en de gepaste oplossingen te vinden. Dit is bijvoorbeeld een slechte plaatsing van de voeten of een slechte keuze van schoenen. De orthokinesist zorgt ook voor preventieve posturologische en orthopedische behandelingen om pijn in de voeten en hogerliggende gewrichten te voorkomen.
Heeft u pijn bij het lopen? Voel je je niet lekker in je schoenen? Vraag het advies en de expertise van Dirk THIERIE om manieren te vinden om blijvende verlichting te bekomen.


Waarom orthopedische inlegzolen dragen?
 
In normale omstandigheden is lopen gemakkelijk. De verdeling van de steunzones blijft optimaal, de voeten reageren als veren en er treedt geen bijzonder ongemak op. In sommige gevallen leidt een slechte houding of een erfelijk of genetisch probleem echter tot misvormingen in de voeten. In dat geval kan uw orthokinesist, orthopedisch posturoloog in DEINZE adviseren om actieve orthopedische inlegzolen te dragen.
Actieve plantaire orthesen, bekend als plantaire activatoren of actieve orthopedische inlegzolen, corrigeren lichaamsdisfuncties in de dynamiek. Ze worden in de schoen gestoken en zorgen voor balans en verminderen de schokken tijdens sportactiviteiten. Daarnaast beperken ze pijn in voeten, knieën, heupen en rug.

Inlegzolen op maat in DEINZE.
 
Woon je in de buurt van DEINZE? Raadpleeg de OPS-Clinic van DEINZE, uw kantoor van orthokinesisten-posturologen, om uw behoeften op het gebied van orthopedische inlegzolen te bepalen. Dankzij het OPS-team, bestaande uit podotherapeuten en orthopedisten, kan de OPS-Clinic van DEINZE u een paar inlegzolen aanbieden die zijn aangepast aan de specifieke kenmerken van uw geval. Afhankelijk van de kenmerken van uw voeten en uw activiteiten kunnen zij u gepersonaliseerde voetorthesen aanbieden.
De OPS-Clinic van DEINZE biedt u alle soorten orthopedische inlegzolen, of het nu een dynamische actieve inlegzool of een posturale inlegzool is, ter compensatie van biomechanische en proprioceptieve stoornissen. Praktisch en van hoge kwaliteit, de gepresenteerde materialen zijn duurzaam en zorgen dagelijks voor een posturale en dynamische balans.
De podologen en orthopedisten van OPS-Clinic maken inlegzolen voor alle lichaamstypes, voor kinderen, volwassenen, sporters of ouderen. Actieve orthopedische inlegzolen kunnen dynamisch, sportief, posturaal, progressief, dun of comfortabel zijn. Aarzel niet om uw behoeften te delen.

 
Op zoek naar een osteopaat in DEINZE?
 
Dirk THIERIE beoefent orthokinesie, een specialisatie in osteopathie. Het is een manuele therapie die het hele lichaam behandelt (holistische geneeskunde) door gecontroleerde, precieze en aangepaste technieken op een staand en bewegend lichaam voor de meeste manipulaties. Deze discipline, gebaseerd op een grondige kennis van anatomie en fysiologie, zal musculo-articulaire aandoeningen corrigeren tijdens het uitvoeren van die beweging van de patiënt waarin hij het letsel heeft opgelopen.
Door zijn "globale" houdingsvisie van de patiënt, helpt de orthokinesist-posturoloog mobiliteitsbeperkingen ("osteopathische blokkades") van alle structuren waaruit het menselijk lichaam bestaat (botten, spieren, pezen, ingewanden... ). Elk verlies van mobiliteit van een van deze structuren zal waarschijnlijk de gezondheidstoestand van de patiënt beïnvloeden.
Heb je “blokkades” of voel je je beperkt in beweging, aarzel dan niet om contact op te nemen met Dirk THIERIE. Hij zal uw mobiliteit analyseren, zoeken naar de oorzaken van beperkingen, indien deze niet gekend zijn en uw weefsels manipuleren om ze meer elasticiteit te geven.

 
Actieve tandgoten in DEINZE.
 
Raadpleeg Dirk THIERIE, uw orthopedisch orthokinesist-posturoloog, om uw behoeften op het gebied van actieve dentale aligners te bepalen. Door middel van een 3D houdingsanalyse (via de OPS Clinic software), zal hij in staat hijn om maxillofaciale disfuncties te objectiveren en u een passende behandeling aan te bieden die inwerkt op uw kaken en uw houding. Dankzij het OPS-team, bestaande uit tandartsen en orthopedisten, kan Dirk THIERIE u een tandheelkundige activator aanbieden die is aangepast aan de onevenwichtigheden van uw kaken, of dit nu spier-, gewrichts- of proprioceptief is. Hij kan u ook doorverwijzen naar een gespecialiseerde tandarts als hij een disbalans in de gebitsocclusie constateert die de balans van uw kaken en uw hoofdhouding verstoort.


Waarom een ​​tandheelkundige activator dragen?
 
De kaken worden voor 80% van de bevolking gemiddeld 10.000 keer per dag in een slechte balans gelokt. Een aandoening van het kauwspierstelsel en/of een slechte gebitsafsluiting kan een disfunctie van de kaken veroorzaken. Het op elkaar klemmen van de tanden, het onevenwichtig kauwen van voedsel of het hebben van een spiertekort (tong, enz.) bevordert asymmetrische spanningen in de spieren van het hoofd en de nek en veroorzaakt op de lange termijn houdings- en slaapstoornissen (snurken), slaapapneu, bruxisme).
Om dit fenomeen tegen te gaan, is een actieve tandheelkundige goot, ook wel dental activator genoemd, het beste instrument om de kaak te balanceren. In een paar minuten dragen is deze tandheelkundige activator in staat om alle spierketens van het menselijk lichaam te stimuleren, wat resulteert in aangepast spierwerk, perfecte motorische coördinatie, een evenwichtige houding en uitzonderlijk proprioceptief werk van de kaken.
 
 
Houdingsversterkende oefeningen in DEINZE.
 
In veel gevallen primeert  het uitvoeren van versterkende oefeningen gericht op de ontwikkeling van oppervlakkige spieren (die we zien) boven die van diepe spieren. Deze verkeerde voorstelling van spierversterkende oefeningen moet worden bestreden, aangezien de houdingsspieren een essentiële rol spelen bij het vermijden of verlichten van pijn in de wervelkolom. Ze werken over het algemeen op de balans van het lichaam als geheel (in statische houding of in beweging).

Afhankelijk van de resultaten van uw OPS-houdingsonderzoek, kan uw orthokinesist (dynamisch posturoloog) Dirk THIERIE spierversterkende- of rekoefeningen voorstellen. De posturologische beoordeling van OPS kan ook worden gebruikt door uw sportcoach of fysiotherapeut om hun keuze aan oefeningen te verfijnen.
 

OPS CLINIC DEINZE
Dirk THIERIE
Kapellestraat 109/1
9800 Deinze
Tel. : +32 93 80 08 74 / +32 475 32 02 77


 

 
 
 
 

 HIER IS DE LIJST VAN PATHOLOGIEN DIE KUNNEN WORDEN VERBETERD MET OPS-BEHANDELINGEN:

Pathologieën van de onderste ledematen
Voeten
Platvoet, Cavusvoet, Klompvoet, Paardenvoet, Diabetische voet (neuropathie), Voetinstabiliteit, Metatarsalgie, Ziekte van Morton, Hallux valgus, Hallux Rigidus, Quintus varus, Klauwteen, Achilles tendinopathie, Peroneus longus tendinitis, Achillespeesruptuur, Sever's Ziekte, posterieure tibialis tendinopathie, scafoïditis, boventallig bot, tarsaalkanaalsyndroom, plantaire aponeurose, talalgie, hielspoor, stressfractuur, algodystrofie van de voet, osteosynthese, spiertrekking, spierscheur, spierkrampen, calcaneocuboid artropathie, Lisfranc artropathie, Haglund's ziekte , Botgroei, Weefselfibrose, Ziekte van Sever (osteochondrose van de achterste apofyse van de calcaneus), Ziekte van Renander (osteochondrose van de sesamoïde), Ziekte van Kholer (osteochondrose van het scafoïd), Ziekte van Freiberg (osteochondrose van de middenvoetsbeentje), Iselin's ziekte (osteochondrose van de basis van het 5e middenvoetsbeentje), Cor, Ve rue, Durillon.
enkelpijn
Enkelinstabiliteit, enkelverstuiking, osteosynthese.
Been pijn
Tibiale periostitis, tendinitis van de tibialis anterior, compartimentsyndroom.
kniepijn
Knie-instabiliteit, knieholtecyste, meniscusletsel, ligamentletsel, voorste externe kruisbandruptuur, knieverstuiking, mediale laterale kniebandverstuiking, patellofemoraal stresssyndroom (patellfemorale chondromalacia), ziekte van Osgood - Schlatter of anterieure tibiale epifysitis (osteoibialosis tuberosity) , ziekte van Sinding-Larsen-Johanson (patellaire osteochondrose), Patellaire tendinitis (Jumper's knee), Kraaienpoottendinitis, Crurale biceps tendinitis, Popliteale spiersyndroom, Maissiat's band-syndroom of "wiper"-syndroom, Gonartrose, Knievalgom, Knievarum, Lopen van de voet binnenin "Intoeing", Gonartrose, Totale Knieprothese (PTG).
Heuppijn
Periatritis van de heup, Psoas-iliacale tendinitis, Piriformis-spiersyndroom, Gluteus medius-syndroom, Adductortendinitis, Pubalgie, Sacro-iliacale disfunctie, Coxartrose, Cruralgia, Bursitis, Totale Heupprothese (THA).
Rugpijn
Scoliose, Lumbale hyperlordose, Dorsale hyperkyfose, Vertebrale stressfractuur, Lage rugpijn, Lumbago, Lumbarthrose, Torticollis, Ongelijkheid in lengte van de onderste ledematen, Dorsalgie, Cervicalgie, Ziekte van Scheuermann, Cauda-equinasyndroom, Smal lumbale kanaal, Discopathie, Hernia, Disc-uitsteeksel, Spondylolisthesis, Wervelfractuur door compressie, Wervelfractuur van de transversa, Wervelfractuur van een spinous.
Pathologieën van de bovenste ledematen
Schouder
Scapulargie, Rotator cuff-pathologie, Frozen shoulder (adhesieve capsulitis), Scapulohumerale periartritis, Subacromiale impingement, Peri-articulaire calcificatie, Schouderdislocatie.
Elleboog pijn
Epicondylitis (Tenniselleboog), Epitrochleitis.
Pijn aan de pols
Carpaal tunnel syndroom (of carpaal tunnel), Flexor tenosynovitis.
Hoofdpathologieën
Hoofdpijn, migraine, duizeligheid, goedaardige paroxismale positieduizeligheid (BPPV).
kaakpijn
Bruxisme, SADAM, Malocclusie, Orthodontische aandoeningen, Prognathisme, Retrognathisme.
Algemene pathologieën
Ziekte van Ehlers-Danlos, fibromyalgie, reumatoïde artritis (RAA), reumatoïde artritis (RA), spondylitis ankylopoetica, artritis, jicht, artrose, beroerte, diabetes, myopathie, ziekte van Parkinson, multiple sclerose, ziekte van Charcot (amyotrofische laterale sclerose - ALS), Ziekte van Charcot-Marie-Tooth, hemiplegie, hersenverlamming (IMC), dyspraxie (gestuurstoornissen), dysfagie (slikstoornissen), dysfasie (mondelinge taalstoornissen), dysgrafie (schrijfstoornissen), dyslexie (schriftelijke taalstoornissen), poliomyelitis, tinnitus , scheelzien, veneuze terugkeerstoornis, nystagmus, blaren, likdoorns, eelt.