PATIËNTENZONE

ORTHOKINESIE INTERNATIONALE ACADEMIE

logo orthokinésie

IN GENEVE, LUXEMBURG, BRUSSEL, LYON, PARIJS...

De Orthokinésie International Academy organiseert gespecialiseerde opleidingen om gezondheidsprofessionals de mogelijkheid te bieden orthokinesist te worden.

Onze trainingen richten zich vooral tot fysiotherapeuten, osteopaten, chiropractors, tandartsen of logopedisten, maar kunnen ook een meerwaarde betekenen voor andere professionals in de gezondheidszorg.

Het doel van onze gespecialiseerde opleidingen is een volledige theoretische en praktische achtergrond te verschaffen om therapeuten een nieuw therapeutisch arsenaal te bieden dat een aanvulling op hun dagelijkse praktijk biedt.

VAN POSTURALE ANALYSE NAAR
DYNAMISCHE BEHANDELING

Orthokinesie biedt therapeuten een ongewone benadering van revalidatie, vooral vanwege het dynamische proprioceptieve aspect.

De mens is beweging. Orthokinesie plaatst beweging in het middelpunt van de aanpak. Dit maakt een diagnostische en therapeutische benadering in beweging mogelijk.
de l'analyse aux traitements dynamiques

EEN UNIEKE CERTIFICERINGSOPLEIDING

WAT ZULT U ONTDEKKEN ?

Manipuler en dynamique

Manipuleren in beweging

Via manuele dynamische behandeling kunnen de bewegende en volledig gespannen zachte weefsels worden aangepast en kan het letsel snel en efficiënt worden gecorrigeerd. Door rekening te houden met de tonische variaties van de weefsels in hun activiteit, is het mogelijk een weefselaanpassing en een optimale centrale integratie te bekomen.

De dynamische ontgrendelingsmanoeuvres zijn van bijzonder belang voor de verzorging en opvolging van actieve sporters en patiënten.

De methode kan de patiënt in verschillende bewegende posities behandelen, belast of in rust. Ze biedt verschillende manieren van werken, van oppervlakkig tot diep (via fascie, huid, spieren en gewrichten) en behandelt het lichaam in zijn globaliteit, van kop tot teen.

Orthokinesische manipulatie biedt de mogelijkheid gewrichts- en weefselamplitudeverliezen opnieuw te harmoniseren zonder wervelmanipulatie. Ze is even efficiënt in het acute stadium (torticollis...) als in het chronische stadium (tendinopathie, lumbalgie...).

Sangles ortho-dynamiques

Werken met orthodynamische banden

Deze methode, die bijzonder gewaardeerd wordt in de sport, bevordert actieve posturale revalidering via elastische banden die gemoduleerd en aangepast kunnen worden in functie van de geanalyseerde aandoening of mechanische defecten.

Ze kan worden aangewend om een sportbeweging te reprogrammeren via proprioceptie, of om deficiënte posturale spierkettingen te versterken.

Ze is ook van bijzonder nut in de orthopedie (scoliose) en de neurologie (multiple sclerose, hemiplegie...).

Les causes perturbatrices

Analyseren om verstorende oorzaken te vinden

Zelfs voor iemand met ervaring zijn er tal van elementen die ontsnappen aan nauwgezet visueel en palpatieonderzoek. Medische beeldvorming kan kostbare hulp bieden, vooral wanneer bewegingsanalyse nodig is. Tijdens de orthokinesische opleiding worden met behulp van posturale en dynamische beeldvorming ‘OPS Kliniek’ de oorzaak van pijn die voor het blote oog onzichtbaar is, en disbalansen in het lichaam opgespoord.

Een goede analyse van de patiënt is een essentiële basis voor efficiënte behandeling.

Les outils orthopédiques posturo-dynamiques

Posturo-dynamische orthopedische hulpmiddelen en schoenen

Er bestaat nog steeds twijfel in hoeverre bepaalde modellen van orthopedische schoenen en gereedschappen nuttig zijn. De opleiding in de orthokinesie somt de voor- en nadelen van elk therapeutisch hulpmiddel op in functie van de aandoening, de beoogde prestaties en de gewenste preventieve werking.

Zowel posturale als dynamische hulpmiddelen (voet, maxillofaciaal en oculomotorisch) worden gebruikt om het reprogrammeren van disfunctionele sensoren te vergemakkelijken, een optimale efficiëntie te verkrijgen en duurzame resultaten te boeken.

PROFITEER VAN EEN DYNAMISCH EN PERFORMANT NETWERK

Therapeuten die de orthokinesie-opleiding aan de l’Orthokinésie International Academy met succes hebben afgerond, kunnen zich aanmelden om OPS-Clinic in hun praktijk te vertegenwoordigen.

OPS-Clinic biedt therapeuten de mogelijkheid om orthokinesische balansen uit te voeren met behulp van een uniek posturaal en dynamisch beeldvormingssysteem, alsook behandelingen aan te bieden die ze tijdens de training ontdekt hebben.

Sinds 2002 werden wereldwijd meer dan honderd OPS-Clinics geïmplementeerd.
logo apod

ELKE NIEUWE OPS-CLINIC GENIET VAN DE EXPERTISE EN DIENSTEN INZAKE ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
« VAN DIAGNOSE TOT BEHANDELING » 
VAN DE VERENIGING VOOR ORTHODYNAMISCHE POSTUROLOGIE

VAN DIAGNOSE TOT BEHANDELING
laboratoire clinique ops
logo clinique ops

Een BIOMECHANISCH LABORATORIUM

(OPS-Clinic) dat voortdurend op zoek is naar hoogtechnologische analysetools. De exclusieve software ‘OPS kliniek’ maakt het mogelijk om de kleinste biomechanische gebreken in kaart te brengen dankzij analyse van de houding, de voeten, de rug, etc. zowel statisch als dynamisch.

Bij het opstarten van een OPS-Clinic wordt de software zonder investering noch risico ter beschikking gesteld.


Een LABORATORIUM VOOR THERAPEUTISCH ONDERZOEK

(O2te) dat octrooien cumuleert.


ORTHOPEDISCHE LABORATORIA

(Kinepod, Orthes et Tedop), voortrekkers van 3D-technologie, creëren actieve orthopedische oplossingen (plantaire en mondactivatoren, actieve oogplanken, actieve posturale banden...).


EEN ACTIEF MEDISCH DOCENTENKORPS

(OIA)dat de medische wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet volgt, terwijl ze zelf dagelijks orthokinesie beoefenen.


EEN THERAPEUTISCHE CEL VOOR BALANSANALYSE

(OPS-Clinic) die gezamenlijk overlegt om de beste behandeling voor elke patiënt voor te stellen. Ze begeleidt elke OPS-Clinic zodat deze kan profiteren van de professionele ervaring van het OPS-team, bestaande uit orthopedisten, podologen, fysiotherapeuten/kinesitherapeuten, osteopaten, tandartsen, gespecialiseerd in orthokinesie.
logo Orthokinésie

WWW.ORTHOKINESIE.ORG

Details over het programma en inschrijving voor de volgende sessies.

MEER INFORMATIE
WWW.ORTHOKINESIE.COM