PATIËNTENZONE

THERAPEUTISCHE OPLOSSINGEN AANGEPAST AAN UW BEHOEFTEN

OPLOSSINGEN EN THERAPIEËN

De OPS posturale balans stelt de therapeut in staat om de onevenwichtigheden in het lichaam van de patiënt te detecteren en zo therapeutische oplossingen voor te stellen. Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in de analyse en behandeling van houding, stappen, lopen en voeten.

Na elke balans zal onze therapeutische cel overleggen om de beste behandeling voor te stellen. Sinds 2002 profiteren onze patiënten van de professionele ervaring van ons OPS-team, samengesteld uit orthopedisten, podologen, fysiotherapeuten, osteopaten en tandartsen, allen gespecialiseerd in de orthokinesie.

ORTHOKINETISCHE MANIPULATIE
ORTHOKINETISCHE MANIPULATIE

Orthokinesische manipulatie is de eerste methode die manuele therapie in dynamische vorm toepast. Ze biedt de mogelijkheid de patiënt in verschillende posities te behandelen, in beweging, onder belasting of in rust. De toepassing van de behandeling(en) is afhankelijk van het soort letsel en het letselgebaar. Met een manuele dynamische behandeling kunnen de zachte weefsels in beweging en volle spanning aangepast worden en kan het letsel snel en doelmatig gecorrigeerd worden. Door rekening te houden met de tonische variaties van de weefsels in hun activiteit, is het mogelijk om een weefselcorrectie en een optimale centrale integratie te verkrijgen.

De dynamische deblokkeringsmanoeuvres zijn van bijzonder belang voor de verzorging en opvolging van actieve sporters en patiënten.

De methode kan de patiënt in verschillende posities - in beweging, onder belasting of in rust - behandelen. Ze biedt verschillende manieren van werken, van oppervlakkig tot diep (fasciaal, via de huid, musculair en articulair) en behandelt het lichaam in zijn globaliteit, van kop tot teen.

Orthokinesische manipulatie maakt het opnieuw harmoniseren van gewrichts- en weefselamplitudeverlies mogelijk zonder wervelmanipulatie. Ze is net zo efficiënt in het acute stadium (torticollis...) als in het chronische stadium (tendinopathie, lumbalgie...).

POSTURALE REVALIDATIE MET VERSTELBARE BANDEN

In geval van disfunctie van het musculaire, fasciale en proprioceptieve evenwicht bij de patiënt kan de therapeut opteren voor posturale revalidatie met behulp van elastische banden die van top tot teen kunnen worden ingesteld en aangepast.

Ze kan worden gebruikt om een sportbeweging te reprogrammeren door proprioceptie of om deficiënte posturale spierkettingen te versterken.

Ze is ook bijzonder nuttig in de orthopedie (scoliose) en de neurologie (multiple sclerose, hemiplegie...).

GEPATENTEERD ACTIEF ORTHOPEDISCH GEREEDSCHAP
VOETZOOLACTIVATOREN
VOETZOOLACTIVATOREN

De therapeut kan ervoor opteren ACTIEVE therapeutische tools te gebruiken gezien de meerwaarde die ze de patiënten bieden, m. n. plantaire activatoren.

Plantaire activatoren zijn orthopedische inlegzolen die de veerkracht van de voet reproduceren, waarbij ze het geheel van spier- en fascieketens van het lichaam stimuleren en de opwaartse posturale proprioceptie activeren.

OPS-Clinic respecteert de lichaamsdynamiek. Daarom wordt de voorkeur gegeven aan het gebruik van ACTIEVE hulpmiddelen (op maat of standaard) die het lichaam stimuleren en zo het natuurlijke evenwicht herstellen.

Kliniek OPS werkt samen in partnership met de enige 3 laboratoria ter wereld die plantaardige activatoren (gepatenteerd) vervaardigen: Tedop, Kinepod, Orthes.

MEER WETEN
MONDACTIVATOREN
MONDACTIVATOREN

Mondactivatoren zijn multifunctionele tandenbeugels die anomalieën en spanningen in de kaak tegengaan, waarbij ze tevens het geheel van spier- en fasciekettingen van het lichaam stimuleren en de neerwaartse posturale proprioceptie activeren.

MEER WETEN
OOGPLANKEN
OOGPLANKEN

De actieve oogplank draagt bij tot de versterking van de oculomotorische spieren en proprioceptieve revalidatie ervan.

Door regelmatige oefening kan deze plank zeer doeltreffend zijn om migraine, oogmoeheid, nekpijn en bepaalde aandoeningen van neerwaartse posturale oorsprong tegen te gaan.

MEER WETEN
CONVENTIONELE REVALIDATIEMETHODES
Afhankelijk van de resultaten van de OPS-balans kan de therapeut zelf andere behandelingen initiëren op basis van zijn competenties, ofwel verwijzen naar andere medische beroepen :
Physiothérapie/kinésithérapie,
Ostéopathie/chiropractie,
Orthodontie,
Ophtalmologie,
Orthoptie...
Fysiotherapie/kinesitherapie,
Osteopathie/chiropractie,
Orthodontie,
Oftalmologie,
Orthoptiek...